lördag 26 mars 2016
Konstrunda på Österlen
Roadtrip i Skåneland.
Trelleborg, Abbekås, Ystad, Kåseberga, Simrishamn, Kivik, Tomelilla.
Konststopp längst hela vägen. Så himla mysigt.
Den som gjorde mest intryck på mig var Johan Thunell med sina nyllen.
Sååå häftiga!
Middag på Skivarps GästgiveriSom serverade mig ett alldeles utsökt lammlägg. En härlig Påskafton.
Glad Påsk på er!
måndag 29 februari 2016
Pad Thai
Hittade ett recept på Thailands nationalrätt som var enkelt och blev jädras gott.
250 g nudlar - koka,
300 g strimlad kyckling - stek,
200 g strimlad vitkål- bryn,
4 dl böngroddar
2 ägg,
2 msk rapsolja.
Sås: 1 msk ostronsås, 2 msk soya, 2 msk vatten, 1 lime-saft o skal, 2 klyftor vitlök. Blanda allt.
Hacka jordnötter, färsk koriander, chili och skär salladslök i bitar.
Blanda kycklingen, nudlar, vitkålen och groddarna med såsen. Knäck i äggen och rör om.
Servera i djupa tallrikar och strö hacket över.
Tillverka korv
Jag älskar korv och nu har jag blivit sugen på att göra egen.
Dels för att jag vill ha bra korv med hög kötthalt och sen är det roligt all exprimentera med kryddor.
Men jag är nybörjare.
Gjorde korv en gång i skolan för 30 årsen.
Så jag behöver råd!
Har ni stoppat korv?
Dela med er av vad som gick bra och vad som gick mindre bra.
Jag har köpt svinfjelster, nitritsalt och lite kryddor.
Har assistent med kvarn och ett oanvänt korvhorn som snart skall bekänna färg!
Spännande!
Allting har en ände, men korven den har två :)
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)